Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ / ΠΡΟΣΑΓΩΓΩΝ" Η συχνή πάθηση των ποδοσφαιριστών.


Το σύνδρομο κοιλιακών - προσαγωγών ή αθλητική ηβαλγία.

Είναι μία πάθηση η οποία απασχολεί κυρίως τους άνδρες (3/4), αθλητές (2%-7% των αθλητών) και ποδοσφαιριστές (12-13% των παικτών), λογω των απότομων αλλαγών κατεύθυνσης κατα την άθληση.
 Χαρακτηρίζεται από πόνο στη βουβωνική περιοχή χαμηλά και με επεκτάσεις στο ριζομήριο. 


Οι ασθένεις εχουν πόνο κατά τις αθλητικές δραστηριότητες (η πάθηση εχει επίπτωση στίς αποδόσεις τους), δυσκολία έγερσης απο το κρεβάτι ή από την καρέκλα. Πολλές φορές αναφέρουν πόνο στον βήχα , το φτερνισμα ή τις σεξουαλικές δραστηριοτητες.

Η διαφορική της διάγνωση είναι δύσκολη, δεδομένης της πολυπλοκότητας της ανατομίας της περιοχής, και πρέπει να διαφοροδιαγνωστεί από την αρθρίτιδα των ηβικής συμφυσης, από την βουβωνοκήλη, καθώς και σύνδρομα παγίδευσης νεύρων (οπως τής παγίδευσης του θυροειδούς νεύρου), την οσφυαλγία,
το σύνδρομο αυχενοκοτυλιαίας πρόσκρουσης και άλλη παθολογική σημειολογία από την κάτω κοιλιά.

H κλινική εικόνα κατδεικνείει σημεία έντονης ευαισθησίας στην περιοχή απο όπου εκφύωνται οι τενοντες.





























Στη διάγνωση μπορεί να βοηθήσει και η χρήση των υπερήχων όπου εμφανίζονται τεράστιες υγρικές συλλογές πέριξ των καταφύσεων.
Επίσης και η μαγνητική τομογραφία έχει την θέση της στην διαφοροδιάγνωση, αλλά σαν εργαλείο διαφοροδιάγνωσης άλλων παθήσεων παρακείμενων περιοχών.








Κόκκινο βέλος ο Ορθός κοιλιακός - Πράσινο βέλος το ηβικό οστό - διαφανές βέλος υγρική συλλογή









Οι θεραπείες με κλασικά μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα μυοχαλαρωτικά και βιταμίνη Β συνήθως δεν αποδίδει.

Εμείς σε πρώτη φάση χρησιμοποιούμε τον υπέρηχο για τη επιβεβαίωση της διάγνωσης (η οποία ειναι κυρίως κλινική), όπου είναι εμφανής η κακή κατάσταση των καταφύσεων των κοιλιακών και των εκφύσεων των προσαγωγών από την ηβική σύμφυση.
Κατόπιν εγχύεται στην περιοχη ειδικό και τενοντοπαθειες υαλουρονικό οξυ, και prp, με σκοπό να ενισχυθεί η ανάπλαση και η αποκατάστση της φλεγμένουσας περιοχης.
Η περίοδος αυτη συμπληρώνεται με ειδικές ασήσεις και φυσικοθεραπείες.

Σε πολύ επίμονες καταστάσεις η θεραπεία μπορεί να είναι και χειρουργική και είναι η ενίσχυση των κοιλιακών τοιχωμάτων με μια επέμβαση που σε πολλα μοιάζει με την επέμβαση τής βουβωνοκήλης. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΙΟΕΙΔΟΥΣ ΜΥΟΣ (PIRIFORMIS SYNDROME). Η αιτία ισχιαλγίας που συχνά διαφεύγει!!!

Σύνδρομο απιοειδούς :  Ερεθισμός - παγίδευση του ισχιακού νεύρου που προκαλείται από τη συμπίεση του νεύρου στον γλουτό από τον  απιοειδή μύ. Τυπικά, ο πόνος του συνδρόμου απιοειδούς αυξάνεται με συστολή του μυός απιοειδούς (κατά την αθλητική δραστηριότητα - τρέξιμο  jogging), παρατεταμένη καθιστική εργασία ή άμεση πίεση που εφαρμόζεται στο μυ. Συχνά είναι αποτέλεσμα κάκωσης του μυός μετά από πτώση ή απευθείας πλήξη. Δέστε το video για καλύτερη κατανόηση τού συνδρόμου:  Από το σύνδρομο πάσχουν συχνά άτομα τα οποία ασχολούνται με αθλήματα δρόμου, ενώ δεν ειναι σπάνιο οι ανατομικές παραλλαγές στην πορεία του ισχιακού νεύρου αλλά και η παρουσία επικουρικού απιοειδούς. Επίσης το σύδρομο εμφανίζεται συχνά σε ασθενείς με προβλήματα στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις ( ιερολαγονίτιδα ), όπως σε αυτούς που πάσχουν απο αυτοάνοσα νοσήματα, όπως αξονική σπονδυλίτιδα ή αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα. Η πάθηση πολύ συχνά εκλαμβάνεται ως μια τυπική οσφυαλγία - ισχιαλγία, η οποία όμω

Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος. Μετά το χειρουργείο τί?

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος ειναι αυξανόμενη σε συχνότητα και η χειρουργική αποκατάσταση συχνά αναπόφευχτη. Πολλές ειναι οι ανησυχίες και προβληματισμοί για μετα το χειρουργείο. Εδώ θα βρείτε απαντήσεις για τα ποιό συχνά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους που είναι να υποβληθούν σε αρθροπλαστική γόνατος. M.I.S. Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος. Ολική Αρθοπλαστική. Τι πρέπει να ξέρετε για την ζωή σας μετα την αρθροπλαστική γόνατος from Tom Samourkasidis Σχετικά Links: Αμφοτερόπλευρη αρθροπλαστική Γόνατος. Γρήγορη Αποθεραπεία, Μικρότερες επιπτώσεις στην καθημερινότητα.

Τα προβλήματα του αχιλλείου και η θεραπεία τους.

ΑΧΙΛΛΕΟΣ ΤΕΝΟΝΤΑΣ Ο αχίλλειος τένοντας ειναι ο μακρύτερος τένοντας του ανθρώπινου σώματος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο περπάτημα, τρέξιμο, στά άλματα. Αποτελεί  την κατάληξη τριών μυών στην οπίσθια επιφάνεια της πτέρνας. Της εσω, της εξω κεφαλής του γαστροκνημίου μυός και του μακρού πελματικού. Η πλήρης ρήξη του τένοντα είναι μια κατάσταση που γινεται άμεσα αντιληπτή από τον ασθενή γιατί αισθάνεται ένα έντονο πόνο με ήχο στην περιοχή, και αμέσως μετά δέν μπορεί να περπατήσει. Στίς περιπτώσεις αυτές το χειρουργείο ειναι η μόνη λύση. Το χειρουργείο Πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί διαφορετικά ο μυς παθαίνει ρίκνωση και η αποκατάσταση του είναι δυσκολότερη, με μεγαλύτερο χειρουργείο, και χειρότερα λειτουργικά αποτελέσματα.  Εμείς σε πρόσφατες κακώσεις εφαρμόζουμε την δια-δερμική (χωρίς τομή) συρραφή του τένοντα, με εξαιρετική αποκατάσταση και  την συντομότερη δυνατή επιστροφή στις δραστηριότητες. Εδώ το σχετικό Video  Διαδερμική Συρραφή Ρήξης Αχιλλείου Τένοντα Τα αίτια τών πρ