Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΗΝΙΣΚΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ;


Η ρήξη του μηνίσκου και η αρθροσκοπική του αφαίρεση ειναι μια πολυ συχνή πάθηση. Είναι επίσης γνωστό ότι η αφαίρεση του μηνίσκου ολική ή μερική, αποτελεί μια από τιςαιτίες οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο.
Μέχρι σήμερα αυτή η κατάσταση αντιμετωπιζόταν με είτε με μεταμόσχευση μηνίσκου, είτε με εγχύσεις υαλουρονικών μέσα στην άρθρωση για μείωση των ενόχλημάτων και του πόνου των ασθενών.
Μια πρόσφατη μελέτη, προκαταρκτική, αλλά πολυ ενδιαφέρουσα εμφανίζει αναγέννηση μηνίσκου εώς 20% μετά απο έγχυση στο γόνατο βλαστοκυττάρων.




ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ. 

Τα βλαστοκύτταρα ειναι αρχέγονα (πρωτόγονα) κύτταρα, τα οποία έχουν την δυνατότητα να μετασχηματιστούν σε οποιονδήποτε ιστό στον οργανισμό. Ο κάθε ιστός στο σώμα μας έχει την αποκλειστική δική του χημεία. Αυτή η χημεία του ιστού ειναι που ωθεί τα βλαστοκύτταρα να μετασχηματιστούν σε κύτταρα του ιστού αυτού.
Έτσι αν γίνει ένεση βλαστοκυττάρων μέσα στο γόνατο αυτό οδηγεί στήν δημιουργία χόνδρινου ιστού στις αρθρικές επιφάνειες. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν οτι μια και μοναδική εγχυση, βλαστοκυττάρων στο γόνατο, μπορεί να οδηγήσει σε αναγέννηση του μηνίσκου εώς 20%. Πέραν αυτού, οι ασθενείς πού μετα την μηνισκεκτομή, τους έγινε εγχυση βλαςτοκυττάρων, είχαν καλύτερα pain scores και αισθάνονται καλύτερα μετά το χειρουργείο.


Διαβάστε ακόμη:


Πρέπει η ρήξη του μηνίσκου να χειρουργείται πάντα?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος. Μετά το χειρουργείο τί?

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος ειναι αυξανόμενη σε συχνότητα και η χειρουργική αποκατάσταση συχνά αναπόφευχτη. Πολλές ειναι οι ανησυχίες και προβληματισμοί για μετα το χειρουργείο. Εδώ θα βρείτε απαντήσεις για τα ποιό συχνά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους που είναι να υποβληθούν σε αρθροπλαστική γόνατος. M.I.S. Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος. Ολική Αρθοπλαστική. Τι πρέπει να ξέρετε για την ζωή σας μετα την αρθροπλαστική γόνατος from Tom Samourkasidis Σχετικά Links: Αμφοτερόπλευρη αρθροπλαστική Γόνατος. Γρήγορη Αποθεραπεία, Μικρότερες επιπτώσεις στην καθημερινότητα.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΙΟΕΙΔΟΥΣ ΜΥΟΣ (PIRIFORMIS SYNDROME). Η αιτία ισχιαλγίας που συχνά διαφεύγει!!!

Σύνδρομο απιοειδούς :  Ερεθισμός - παγίδευση του ισχιακού νεύρου που προκαλείται από τη συμπίεση του νεύρου στον γλουτό από τον  απιοειδή μύ. Τυπικά, ο πόνος του συνδρόμου απιοειδούς αυξάνεται με συστολή του μυός απιοειδούς (κατά την αθλητική δραστηριότητα - τρέξιμο  jogging), παρατεταμένη καθιστική εργασία ή άμεση πίεση που εφαρμόζεται στο μυ. Συχνά είναι αποτέλεσμα κάκωσης του μυός μετά από πτώση ή απευθείας πλήξη. Δέστε το video για καλύτερη κατανόηση τού συνδρόμου:  Από το σύνδρομο πάσχουν συχνά άτομα τα οποία ασχολούνται με αθλήματα δρόμου, ενώ δεν ειναι σπάνιο οι ανατομικές παραλλαγές στην πορεία του ισχιακού νεύρου αλλά και η παρουσία επικουρικού απιοειδούς. Επίσης το σύδρομο εμφανίζεται συχνά σε ασθενείς με προβλήματα στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις ( ιερολαγονίτιδα ), όπως σε αυτούς που πάσχουν απο αυτοάνοσα νοσήματα, όπως αξονική σπονδυλίτιδα ή αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα. Η πάθηση πολύ συχνά εκλαμβάνεται ως μια τυπική οσφυαλγία - ισχιαλγία, η οποία όμω

Τα προβλήματα του αχιλλείου και η θεραπεία τους.

ΑΧΙΛΛΕΟΣ ΤΕΝΟΝΤΑΣ Ο αχίλλειος τένοντας ειναι ο μακρύτερος τένοντας του ανθρώπινου σώματος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο περπάτημα, τρέξιμο, στά άλματα. Αποτελεί  την κατάληξη τριών μυών στην οπίσθια επιφάνεια της πτέρνας. Της εσω, της εξω κεφαλής του γαστροκνημίου μυός και του μακρού πελματικού. Η πλήρης ρήξη του τένοντα είναι μια κατάσταση που γινεται άμεσα αντιληπτή από τον ασθενή γιατί αισθάνεται ένα έντονο πόνο με ήχο στην περιοχή, και αμέσως μετά δέν μπορεί να περπατήσει. Στίς περιπτώσεις αυτές το χειρουργείο ειναι η μόνη λύση. Το χειρουργείο Πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί διαφορετικά ο μυς παθαίνει ρίκνωση και η αποκατάσταση του είναι δυσκολότερη, με μεγαλύτερο χειρουργείο, και χειρότερα λειτουργικά αποτελέσματα.  Εμείς σε πρόσφατες κακώσεις εφαρμόζουμε την δια-δερμική (χωρίς τομή) συρραφή του τένοντα, με εξαιρετική αποκατάσταση και  την συντομότερη δυνατή επιστροφή στις δραστηριότητες. Εδώ το σχετικό Video  Διαδερμική Συρραφή Ρήξης Αχιλλείου Τένοντα Τα αίτια τών πρ