Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΥ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ?

POP!

Ακούσατε ένα ανατριχιαστικό ήχο που προέρχεται από τον αγκώνα σας. Είστε σίγουροι οτι κάτι συνέβει και φοβάστε ότι έχετε πάθει ρήξη τού τένοντα δικεφάλου. Ο τένοντας του δικεφάλου είναι ο τένοντας που ρήγνειται πιο συχνά γύρω από τον αγκώνα.

Ο δικέφαλος όχι μόνο βοηθά στην κάμψη του αγκώνα σας, αλλά βοηθά να στρέψει το αντιβράχιο σας.  Έτσι μπορείτε να στρίψετε ένα κατσαβίδι, να ανοίξτε την πόρτα, κ.λπ. Ο δικέφαλος εξυπηρετεί πολλές σημαντικές λειτουργίες.

Τραυματισμοί στους δικέφαλους μυς είναι αρκετά κοινοί. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν υποστεί ρήξη στόν δικέφαλο βραχιόνιο τους θυμούνται σαφώς πότε έγινε η ρήξη. Κάποιος βοηθά στη μεταφορά κάποιου βαρύ αντικειμένου και αισθανθήκε ενα ποπ απο την περιοχή του αγκώνα. Μπορεί να πήγε κάποιος να σηκώσει κάτι βιαστικά και αισθάνθηκε ένα pop. Αυτές είναι πολύ κοινές ιστορίες που αναφέρουν όσοι έχουν υποστει ρήξη τετρακεφάλου.

Η διάγνωση του ρήξης του τένοντα δικεφάλου  δεν είναι δύσκολο να γίνει. 

Το ερώτημα είναι:

  • Πότε μιά ρήξη δικεφάλου απαιτεί χειρουργική επέμβαση;


Ο τένοντας του δικεφάλου παρέχει ένα μεγάλο μέρος της δύναμης που απαιτείται για να στρίψει το αντιβράχιο. Αν είστε δραστήριο άτομο, πού προπονείται συχνά, χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία χειρός, στόν κήπο, κλπ είναι πιθανό να χρειάζεσται αποκατάσταση του τένοντα. Εάν ζείτε μια δραστήρια ζωή, και η δουλειά σας βασίζεται στα χέρια σας, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε τη χειρουργική επέμβαση για να αποκαταστήσεται χειρουργικά τον τένοντα δικεφάλου σας. Χειρουργική επέμβαση δεν είναι απαραίτητη για όλες τις ρήξεις του δικέφαλου. Χειρουργική επέμβαση για ρήξη τένοντα δικεφάλου συνιστάται για πολλούς δραστήριους ενήλικες.

Ποιος μπορεί να εξετάσει τη θεραπεία ρήξης του τένοντα του δικέφαλου τους χωρίς χειρουργική επέμβαση;

Ρηξη τένοντα δικεφάλου
Πολλοί από εσάς μπορεί να κάνουν μια καθιστική ζωή. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για τίποτα περισσότερο από τις συνήθεις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής. Εάν είστε πρόθυμοι να αποδεκτείται την παραμόρφωση που αυτή η ρήξη προκαλεί, τότε θα πάτε πολύ καλά χωρίς χειρουργική επέμβαση. Δεν θα πρέπει να παρατηρήσετε οποιαδήποτε αδυναμία, αλλά θα μπορούσε να έχει μια περιστασιακή σπασμό των μυών.

  • Πώς γίνεται το χειρουργείο του τένοντα του δικεφάλου;


Όταν έχουμε ρήξη του δικέφαλου, ο τένοντας (το "ποντίκι"), έχει μεταναστεύει ψηλά στο βραχίονα. Μια μικρή τομή γίνεται στη περιοχή του αγκώνα, ο τένοντας του σκισμένου δικέφαλου αναγνωρίζεται και φέρεται πίσω στην κανονική κατάφυση, στο οστό που ονομάζουμε κερκίδα. Στη συνέχεια, γίνεται η καθήλωση του στην κερκίδα. Για την αποκατάσταση του τένοντα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ράμματα,, άγκυρες ραμμάτων, ή άλλα υλικά που βοηθούν τη συρραφή του δικέφαλου μυ πίσω στη θέση του στην κερκίδα.

Μετά την επέμβαση θα είναι σε νάρθηκα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, στη συνέχεια, σε ανάρτηση. Θα αρχίσεται σύντομα την κίνηση του αγκώνα για να αποτρέψεται την δυσκαμψία, αλλά δεν θα πρέπει να σηκώνεται τίποτα για μερικούς μήνες.

Μετά την επου΄λωση στην κερκίδα και την ολοκλήρωση της θεραπείας, οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να επιστρέψουν στην πλήρη δραστηριότητα - συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών δραστηριοτήτων  και σήκωμα φορτίων.

Υπάρχουν κίνδυνοι σε κάθε χειρουργική επέμβαση, και η χειρουργική επέμβαση για ρήξη τού τένοντα του δικεφάλου δεν είναι διαφορετική. Οι κίνδυνοι μιας αποκατάστασης του τένοντα περιλαμβάνουν μόλυνση, δυσκαμψία, μούδιασμα στο αντιβράχιο, και τον τραυματισμό ενός νεύρου που μπορεί να προκαλέσει αδυναμία στον καρπό σας. Ευτυχώς οι κίνδυνοι της χειρουργικής επέμβασης είναι πολύ χαμηλοί.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος. Μετά το χειρουργείο τί?

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος ειναι αυξανόμενη σε συχνότητα και η χειρουργική αποκατάσταση συχνά αναπόφευχτη. Πολλές ειναι οι ανησυχίες και προβληματισμοί για μετα το χειρουργείο. Εδώ θα βρείτε απαντήσεις για τα ποιό συχνά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους που είναι να υποβληθούν σε αρθροπλαστική γόνατος. M.I.S. Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος. Ολική Αρθοπλαστική. Τι πρέπει να ξέρετε για την ζωή σας μετα την αρθροπλαστική γόνατος from Tom Samourkasidis Σχετικά Links: Αμφοτερόπλευρη αρθροπλαστική Γόνατος. Γρήγορη Αποθεραπεία, Μικρότερες επιπτώσεις στην καθημερινότητα.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΙΟΕΙΔΟΥΣ ΜΥΟΣ (PIRIFORMIS SYNDROME). Η αιτία ισχιαλγίας που συχνά διαφεύγει!!!

Σύνδρομο απιοειδούς :  Ερεθισμός - παγίδευση του ισχιακού νεύρου που προκαλείται από τη συμπίεση του νεύρου στον γλουτό από τον  απιοειδή μύ. Τυπικά, ο πόνος του συνδρόμου απιοειδούς αυξάνεται με συστολή του μυός απιοειδούς (κατά την αθλητική δραστηριότητα - τρέξιμο  jogging), παρατεταμένη καθιστική εργασία ή άμεση πίεση που εφαρμόζεται στο μυ. Συχνά είναι αποτέλεσμα κάκωσης του μυός μετά από πτώση ή απευθείας πλήξη. Δέστε το video για καλύτερη κατανόηση τού συνδρόμου:  Από το σύνδρομο πάσχουν συχνά άτομα τα οποία ασχολούνται με αθλήματα δρόμου, ενώ δεν ειναι σπάνιο οι ανατομικές παραλλαγές στην πορεία του ισχιακού νεύρου αλλά και η παρουσία επικουρικού απιοειδούς. Επίσης το σύδρομο εμφανίζεται συχνά σε ασθενείς με προβλήματα στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις ( ιερολαγονίτιδα ), όπως σε αυτούς που πάσχουν απο αυτοάνοσα νοσήματα, όπως αξονική σπονδυλίτιδα ή αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα. Η πάθηση πολύ συχνά εκλαμβάνεται ως μια τυπική οσφυαλγία - ισχ...

Τα προβλήματα του αχιλλείου και η θεραπεία τους.

ΑΧΙΛΛΕΟΣ ΤΕΝΟΝΤΑΣ Ο αχίλλειος τένοντας ειναι ο μακρύτερος τένοντας του ανθρώπινου σώματος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο περπάτημα, τρέξιμο, στά άλματα. Αποτελεί  την κατάληξη τριών μυών στην οπίσθια επιφάνεια της πτέρνας. Της εσω, της εξω κεφαλής του γαστροκνημίου μυός και του μακρού πελματικού. Η πλήρης ρήξη του τένοντα είναι μια κατάσταση που γινεται άμεσα αντιληπτή από τον ασθενή γιατί αισθάνεται ένα έντονο πόνο με ήχο στην περιοχή, και αμέσως μετά δέν μπορεί να περπατήσει. Στίς περιπτώσεις αυτές το χειρουργείο ειναι η μόνη λύση. Το χειρουργείο Πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί διαφορετικά ο μυς παθαίνει ρίκνωση και η αποκατάσταση του είναι δυσκολότερη, με μεγαλύτερο χειρουργείο, και χειρότερα λειτουργικά αποτελέσματα.  Εμείς σε πρόσφατες κακώσεις εφαρμόζουμε την δια-δερμική (χωρίς τομή) συρραφή του τένοντα, με εξαιρετική αποκατάσταση και  την συντομότερη δυνατή επιστροφή στις δραστηριότητες. Εδώ το σχετικό Video  Διαδερμική Συρραφή Ρήξης Αχιλλείου Τένοντα ...