Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όταν δέν εξετάζεις τον ασθενή, αντιμετωπίζεις μια αυχενική δισκοκήλη σαν έξω επικονδυλίτιδα!!!!

Ασθενής είχε επι μακρόν πόνο που εντοπίζόταν στη έξω πλευρά του αντιβραχίου & στην περιοχή του αγκώνα. Επισκέφτηκε ορθοπαιδικό ο ο οποίος διέγνωσε έξω επικονδυλίτιδα αγκώνος. Της χορήγησε περιαγκωνίδα και τις έδωσε αντιφλεγμονώδη. Η ασθενής επιστρέφει στον γιατρό γιατί δεν βρίσκει καμία βελτίωση. Πονάει συνεχώς και δεν βρίσκει κατα την διάρκεια της ημέρας καμία ανακούφιση. Ο γιατρός της λέει να κάνει υπομονή. Η καθημερινότητα γίνεται βασανιστική. Ξαναέπισκέπτεται τον γιατρό. Αυτός της συστήνει να κάνει μαγνητική αγκώνος. Τότε ειναι που η ασθενής έρχεται σε τηλεφωνική επαφή μαζί μου. Απο την τηλεφωνική συνομιλία γρήγορα απομακρύνεται η πιθανότητα της επικονδυλίτιδας σαν κύρια πηγή των ενοχλημάτων της, ενώ σε ερώτηση μου αν τη ανακουφίζει συγκεκριμένη θέση μου απαντά με έκπληξη "ΝΑΙ!!!!! Που το ξέρετε;" Η διάγνωση σχεδόν είχε επιβεβαιωθεί.
Την επόμενη ημέρα τη εξετάζω στο γραφείο μου. Κάνω λήψη ιστορικού. Με μεγάλη λεπτομέρεια. Στήν εξέταση φυσικά και προκύπτει πόνος που θα μπορούσε να ειναι επικονδυλίτιδα. Αλλά ποιος ενήλικας, που καθημερινά, λόγω του τόπου κατοικίας του, κουβαλά πράγματα με τα χέρια, σε μεγάλες αποστασεις, δέν θα είχε;;;
Στη συνέχεια η ασθενής αποκαλύπτει οτι είχε και κάποιες καυσαλγίες (πόνος με σύγχρονη αίσθηση ζέστης)  στη περιοχή του αγκώνα. Στήν εξέταση εμφανίζει σημαντικότατη αδυναμία τρικεφάλου βραχιονίου.
Συνοψίζοντας, ο χαρακτήρας του πόνου, η καυσαλγία, η θέση ανακούφισης και η αδυναμία τρικεφάλου θέτουν την διάγνωση με σχεδόν απόλυτο τρόπο. Είχε μια ΡΙΖΙΤΙΔΑ απο αυχενική δισκοκήλη. Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε την επομένη με την μαγνητική τομογραφία και κατόπιν προχωρήσαμε σε φαρμακευτική αγωγή που μέσα σε 10 ημέρες την ανακουφίσει σημαντικά ενώ το ανησυχητικό θέμα της αδυναμίας είχε υποχωρήσει σημαντικότατα.
Δεν ειναι οτι η ασθενής αυτή επι Μακρόν απο μια λάθος διάγνωση. Αυτά δυστυχώς για πολλούς λόγους μπορεί να συμβούν ακόμα και μετα απο ενδελεχή, εξονυχιστική εξέταση και άρτια λήψη ιστορικού. Το πρόβλημα ειναι οτι κινδύνευε απο μυελοπάθεια, μια κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή που μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία, αν δεν αντιμετωπιστεί η δισκοκήλη άμεσα με χειρουργική αφαίρεση. Οι επισκέψεις στον γιατρό της ΔΕΝ τον έκαναν να εξετάσει έστω τη δεύτερη ή την τρίτη φορά τη ασθενή και ενδεχομένως να αναθεώρησει τη διάγνωση. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος. Μετά το χειρουργείο τί?

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος ειναι αυξανόμενη σε συχνότητα και η χειρουργική αποκατάσταση συχνά αναπόφευχτη. Πολλές ειναι οι ανησυχίες και προβληματισμοί για μετα το χειρουργείο. Εδώ θα βρείτε απαντήσεις για τα ποιό συχνά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους που είναι να υποβληθούν σε αρθροπλαστική γόνατος. M.I.S. Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος. Ολική Αρθοπλαστική. Τι πρέπει να ξέρετε για την ζωή σας μετα την αρθροπλαστική γόνατος from Tom Samourkasidis Σχετικά Links: Αμφοτερόπλευρη αρθροπλαστική Γόνατος. Γρήγορη Αποθεραπεία, Μικρότερες επιπτώσεις στην καθημερινότητα.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΙΟΕΙΔΟΥΣ ΜΥΟΣ (PIRIFORMIS SYNDROME). Η αιτία ισχιαλγίας που συχνά διαφεύγει!!!

Σύνδρομο απιοειδούς :  Ερεθισμός - παγίδευση του ισχιακού νεύρου που προκαλείται από τη συμπίεση του νεύρου στον γλουτό από τον  απιοειδή μύ. Τυπικά, ο πόνος του συνδρόμου απιοειδούς αυξάνεται με συστολή του μυός απιοειδούς (κατά την αθλητική δραστηριότητα - τρέξιμο  jogging), παρατεταμένη καθιστική εργασία ή άμεση πίεση που εφαρμόζεται στο μυ. Συχνά είναι αποτέλεσμα κάκωσης του μυός μετά από πτώση ή απευθείας πλήξη. Δέστε το video για καλύτερη κατανόηση τού συνδρόμου:  Από το σύνδρομο πάσχουν συχνά άτομα τα οποία ασχολούνται με αθλήματα δρόμου, ενώ δεν ειναι σπάνιο οι ανατομικές παραλλαγές στην πορεία του ισχιακού νεύρου αλλά και η παρουσία επικουρικού απιοειδούς. Επίσης το σύδρομο εμφανίζεται συχνά σε ασθενείς με προβλήματα στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις ( ιερολαγονίτιδα ), όπως σε αυτούς που πάσχουν απο αυτοάνοσα νοσήματα, όπως αξονική σπονδυλίτιδα ή αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα. Η πάθηση πολύ συχνά εκλαμβάνεται ως μια τυπική οσφυαλγία - ισχ...

Τα προβλήματα του αχιλλείου και η θεραπεία τους.

ΑΧΙΛΛΕΟΣ ΤΕΝΟΝΤΑΣ Ο αχίλλειος τένοντας ειναι ο μακρύτερος τένοντας του ανθρώπινου σώματος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο περπάτημα, τρέξιμο, στά άλματα. Αποτελεί  την κατάληξη τριών μυών στην οπίσθια επιφάνεια της πτέρνας. Της εσω, της εξω κεφαλής του γαστροκνημίου μυός και του μακρού πελματικού. Η πλήρης ρήξη του τένοντα είναι μια κατάσταση που γινεται άμεσα αντιληπτή από τον ασθενή γιατί αισθάνεται ένα έντονο πόνο με ήχο στην περιοχή, και αμέσως μετά δέν μπορεί να περπατήσει. Στίς περιπτώσεις αυτές το χειρουργείο ειναι η μόνη λύση. Το χειρουργείο Πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί διαφορετικά ο μυς παθαίνει ρίκνωση και η αποκατάσταση του είναι δυσκολότερη, με μεγαλύτερο χειρουργείο, και χειρότερα λειτουργικά αποτελέσματα.  Εμείς σε πρόσφατες κακώσεις εφαρμόζουμε την δια-δερμική (χωρίς τομή) συρραφή του τένοντα, με εξαιρετική αποκατάσταση και  την συντομότερη δυνατή επιστροφή στις δραστηριότητες. Εδώ το σχετικό Video  Διαδερμική Συρραφή Ρήξης Αχιλλείου Τένοντα ...