ΤΡΟΧΑΝΤΗΡΙΤΙΔΑ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΣΚΕΚΤΟΜΗ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Είναι συχνό φαινόμενο να έρχονται ασθενείς με διάγνωση οσφυαλγίας, ισχιαλγίας εννοώντας φυσικά αίτιο απο την σπονδυλική στήλη και τελικά να είναι κάτι άλλο. Αυτό όμως που αντιμετώπισα πρόσφατα ήταν πρωτοφανές. Ασθενής 65 ετών, χειρουργήθηκε για οσφυική δισκοκήλη μετά απο λίγες ημέρες φαρμακευτική αγωγή για το πρόβλημα που είχε. Τι ήταν αυτό;;; Πόνος έντονος στην έξω επιφάνεια του μηρού με αντανάκλαση εώς το γόνατο. Δεν είχε αιμωδίες (μουδιάσματα) ούτε άλλη νευρολογική σημειολογία. Εκανε καί μια μαγνητική τομογραφία οσφυικής μοίρας, που βέβαια έδειξε κατι δισκοκήλες χωρίς όμως ιδιαίτερα πιεστικά φαινόμενα πάνω στις ρίζες των νεύρων. Ο συνάδελφος Νευροχειρουργός που την παρακολουθούσε χωρίς περεταίρω έλεγχο,  προχώρησε στήν πεταλεκτομή - δισκεκτομή στο επίπεδο που αντιστοιχούσε ή ακτινοβολία του πόνου.
Η ασθενής μετά το χειρουργείο, όσο ειναι σε φάση ανάρρωσης βελτιώνεται ( και πως να μη βελτιωθεί όταν μετεγχειρητικά για 1 μήνα περίπου έχει σημαντικότατη μείωση της δραστηριότητας αν όχι περιορισμό στο κρεβάτι). Με την επιστροφή της όμως στην καθημερινότητα της ο πόνος επέστρεψε στην ίδια ένταση και ποιότητα. Τότε ήταν που έγινε η επίσκεψη στο ιατρείο μου. Η ασθενής είχε μια απλή τροχαντηρίτιδα. Μια φλεγμονή στήν κατάφυση των απαγωγών και τις λαγονοκνημιαιας ταινίας.  Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και με κλινικά tests και με απεικονιστικές εξετάσεις
και η ασθενής υποβλήθηκε σε θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες (PRP). Σε 10 ημέρες οι ασθενής εμφάνισε εντυπωσιακή βελτίωση.

Η οσφυαλγία - ισχιαλγία ειναι ενα σύμπτωμα που συχνά αποδίδεται σε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης που  σε εναν βαθμό υπάρχουν σε όλους και παραγνωρίζονται άλλες κοινές αιτίες. Οσο οι θεράποντες περιορίζονται σε φαρμακευτική αγωγή μικρό το κακό. Οταν όμως παίρνουν αποφάσεις για χειρουργείο τότε τα πράγματα αλλάζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
 Τροχαντηρίτιδα. Βιολογική, Αποτελεσματική Θεραπεία ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ